Trainingen Procesveiligheid

Consiltant BV deelt graag kennis en ervaring.

Consiltant BV is reeds vele jaren intensief bezig met procesveiligheid. Voor en samen met diverse opdrachtgevers in de procesindustrie. In de loop van de tijd is veel ervaring opgebouwd. Ervaring kun je niet doorgeven. Inzicht en pragmatische kennis wel! Tijdens de trainingen procesveiligheid van Consiltant BV wordt de theorie onderbouwd met praktische aspecten, voorbeelden en opgaven.

Consiltant BV geeft de volgende trainingen:

Deze trainingen worden al vele jaren aan diverse groepen gegeven. Regelmatig worden de trainingen geëvalueerd, geactualiseerd en verbeterd.

De trainingen zijn door Hobéon gecertificeerd en geven recht op 1 SKO-punt per training.

Consiltant BV brengt u en/of uw werknemers graag de benodigde kennis en vaardigheden bij op het gebied van procesveiligheid.

Download de flyer!

Onze trainingen agenda

De volgende trainingen staan gepland.

HAZOP studie Bewustwording van potentiële gevaren
Een gedegen gevarenidentificatie is essentieel! De HAZOP studie wordt gezien als het beste ‘gereedschap’ om de potentiële gevaren die schuilgaan in een procesinstallatie te ‘pakken’.
U leert de methodiek kennen en welke aspecten belangrijk zijn voor een succesvolle HAZOP studie.
Meer informatie

LOPA en SIL classificatie Risicobeheersing
Met gebruikmaking van risicograaf of risicomatrix worden risico’s bepaald en beheerst. De training is gebaseerd op de LOPA uitgaven van CCPS en IEC 61511:2016 deel 3.
U leert de methodieken kennen, hoe faalfrequenties en risicoreducties worden bepaald en wanneer een barrière risicoreductie geeft. U zult de SIL van een instrumentele beveiliging kunnen bepalen.
Meer informatie

SIL verificatie & SIF validatie Instrumentele beveiligingen
Instrumentele beveiligingen maken soms het verschil uit tussen leven en dood. De training is gebaseerd op IEC 61508:2010 en IEC 61511:2016.
U leert de IEC-61511 kennen en hoe getoetst wordt of een instrumentele beveiliging voldoende betrouwbaar is. Niet alleen het ontwerp is van belang, ook het fysieke testen na realisatie. U leert dat SIL veel meer inhoudt dan een faalkans berekenen.
Meer informatie

Kosten €625 per training (excl. BTW)
Wilt u deelnemen aan meerdere trainingen? Dan betaald u €1100 voor 2 trainingen of €1500 voor 3 trainingen (excl. BTW).

Docent Herman Jansen – TÜV Certified Functional Safety Expert
Doelgroep Engineers, veiligheidskundigen, operators, HAZOP/LOPA/SIL teamleden
Niveau Beginner/gevorderd
Certificering De Consiltant BV trainingen zijn gecertificeerd door Hobéon. Deelnemers ontvangen een deelnamecertificaat, iedere training is goed voor 1 SKO punt.

Inschrijven? Klik hier!