Over Consiltant BV

Consiltant BV is een klein onafhankelijk process safety consultancy bedrijf, opgericht in 2011.

Opdrachten worden met name uitgevoerd in de chemische industrie, de olie & gassector, de voedingsmiddelenindustrie en de energievoorziening. Dit omvat onder andere HAZOP– en LOPA-studies, SIL classificaties, SIL verificaties, SIF validaties, FMEA studies, PLC-simulaties en diverse (open inschrijving en in-house) procesveiligheidstrainingen.

Senior process safety consultant Herman Jansen is een TÜV Certified Functional Safety Expert, Certified Chemical Safety Expert, docent aan de HVK-opleiding van PHOV en is lid van het SIL-platform. Ruim 20 jaar werkte hij als instrumentatie engineer bij ABB Lummus Global. Daarna werkte hij een kleine 10 jaar bij (TNO) SSC. Inmiddels is hij alweer diverse jaren eigenaar/directeur van Consiltant BV.
Tijdens het leiden van HAZOP/LOPA sessies weet hij dat voorzichtig om moet worden gegaan met het toewijzen van risico reductie aan risico reducerende voorzieningen zoals mechanische en instrumentele beveiligingen.

Bij SIL verificatie projecten is het startpunt altijd het proces, de P&ID’s, de HAZOP & Risk Assessment rapporten. Zonder kennis van het proces, het gevaar, het risico kan een SIL verificatie of SIF validatie niet goed worden uitgevoerd.

Herman wordt ondersteund door process safety consultant Jeroen Mijnarends-Jansen. Jeroen heeft een aantal jaren gewerkt bij Dow Chemical en AkzoNobel; onder andere als process engineer en process safety engineer. Doordat hij altijd binnen de fabrieksorganisatie gewerkt heeft, heeft hij een ruime ervaring op operationeel niveau. Hij is voornamelijk actief met het leiden van HAZOP/LOPA sessies, SIL-verificaties en het uitvoeren van PLC-simulatieprojecten. Jeroen is een TÜV Certified Functional Safety Engineer en Certified Chemical Safety Expert.

Office manager Linda Peters zorgt voor de noodzakelijke ondersteuning op kantoor. Ze verzorgt o.a. de administratie en is verantwoordelijk voor alle organisatie en voorbereidingen rondom trainingen.

Het Functional Safety Management System van Consiltant BV is in 2019 door Dekra gecertificeerd (SIL 4).

Certificeringen

Onze opdrachtgevers