Over ons

Consiltant BV - Procesveiligheid

Over Consiltant BV

Consiltant BV is een klein onafhankelijk process safety consultancy bedrijf, opgericht in 2011.

Opdrachten worden met name uitgevoerd in de chemische industrie, de olie & gassector, de voedingsmiddelenindustrie en de energievoorziening. Dit omvat onder andere HAZOP – en LOPA-studies, SIL classificaties, SIL verificaties, SIF validaties, FMEA studies, PLC-simulaties en diverse (open inschrijving en in-house) procesveiligheidstrainingen.

Bij SIL verificatie projecten is het startpunt altijd het proces, de P&ID’s, de HAZOP & Risk Assessment rapporten. Zonder kennis van het proces, het gevaar, het risico kan een SIL verificatie of SIF validatie niet goed worden uitgevoerd.

Het Functional Safety Management System van Consiltant BV is sinds 2019 door Dekra gecertificeerd (SIL 4).

Consultants

jeroen

Jeroen Mijnarends-Jansen

Senior process safety consultant & Directeur

Process safety consultant Jeroen Mijnarends-Jansen is een TÜV Certified Functional Safety Engineer en Certified Chemical Safety Expert.

Jeroen heeft een aantal jaren gewerkt bij Dow Chemical en AkzoNobel; onder andere als process engineer en process safety engineer. Doordat hij meerdere jaren binnen fabrieksorganisaties heeft gewerkt, heeft hij een ruime praktische ervaring.

In november 2021 heeft Jeroen Consiltant BV van Herman overgenomen.

Hij is voornamelijk actief met het leiden van HAZOP/LOPA sessies, SIL-verificaties en het uitvoeren van PLC-simulatieprojecten. Lid van het SIL-platform.

herman

Herman Jansen

Senior process safety consultant

Senior process safety consultant Herman Jansen is een TÜV Certified Functional Safety Expert, Certified Chemical Safety Expert en docent aan de HVK-opleiding van PHOV.

Ruim 20 jaar werkte hij als instrumentatie engineer bij ABB Lummus Global. Daarna werkte hij een kleine 10 jaar bij (TNO) SSC. Vervolgens is hij 10 jaar eigenaar/directeur van Consiltant BV geweest.

Tijdens het leiden van HAZOP/LOPA sessies weet hij dat voorzichtig om moet worden gegaan met het toewijzen van risico reductie aan risico reducerende voorzieningen zoals mechanische en instrumentele beveiligingen.

Certificeringen

Onze opdrachtgevers